Wij, Janna & Douwe, wonen in het mooie Overijsselse Lutten samen met onze "Ridgeback" familie.

Honden maken al tientallen jaren deel uit van ons gezin maar de eerste Ridgeback "Kidjo" kwam in 2000 in ons leven. Met haar hadden wij grote toekomstplannen maar doordat ons nieuwe bedrijf veel tijd opslokte, hebben we bewust gekozen niet met haar te gaan fokken. Na het te vroeg overlijden van Kidjo (7.5) was het erg stil in huis. Na 6 maanden besloten wij om opnieuw op zoek te gaan naar een pup die bij ons zou passen.

Deze vonden wij in "Chuma" (Zoë Bor-Marzoe), het was voor ons dan ook extra speciaal dat beide moeders zussen van elkaar waren. Zo herkenden wij veel van Kidjo in Chuma terug.  Wij werden alleen maar meer verliefd op het ras en hebben ons dan ook flink verdiept in het ras, de rasvereniging en alles wat bij het fokken komt kijken. In 2011 werd het eerste nestje bij ons geboren.... Een gebeurtenis die nog altijd even spannend en speciaal is. Chuma werd hiermee de "stammoeder" van onze kennel "An African Treasure". 

Voor ons is het belangrijk om onze passie te delen en meer mensen van dit fantastische, speciale ras te laten genieten. We hopen dan ook dat u door middel van de website een indruk krijgt van ons en onze honden.

Een Ridgeback is zoals vaak wordt gezegd niet zomaar een " hond'' maar een maatje en oprecht een vriend voor het leven!