Hoe fokken wij

Zo af en toe hebben wij een nestje pups, we proberen zo goed mogelijk een geschikte reu bij onze teefjes te kiezen. De reu moet niet alleen de ''looks'' hebben en goed van bloedlijn zijn maar ook vooral sociaal zijn en lief van karakter.  Hij moet dan ook ten alle tijde de teef completeren. Tenslotte willen we niet allemaal een ''showhond'' maar vooral een hond die een volwaardig lid van een gezin kan zijn met een goede uitstraling.

Onze pups groeien op in huiselijke kring en worden goed gesocialiseerd, ze zijn gefokt volgens de regels en richtlijnen via het fokreglement (VFR) van de RRCN en worden dan ook allemaal geënt, gechipt, ontwormd en krijgen een stamboom mee naar hun nieuwe huis met een rapport van de nestinventarisatie van de RRCN. Wij zijn terug te vinden op de fokkerslijst van de RRCN, www.rrcn.nl

Bij ons zijn alle ouderdieren in het bezit van de vereiste papieren en gezondheidsonderzoeken: HD, ED, JME en DM.  

 We doen er alles aan om de pups goed te begeleiden naar hun nieuwe huis, en daarna! Het is dan ook een gewoonte van ons om de stamboompapieren persoonlijk bij u thuis langs te brengen, dit niet ter controle maar ter begeleiding. Daarnaast is het een mooie gelegenheid voor ons om te zien hoe de pup in zijn nieuwe thuissituatie functioneert, en kunnen de nieuwe eigenaren allerlei vragen stellen.

Ook organiseren wij altijd een terugkomdag als de pups rond een half jaar zijn en gaan we gezamenlijk een wandeling maken met koffie en gebak! 

Hiernaast nodigt de RRCN ieder jaar fokkers én nieuwe pupeigenaren uit om deel te nemen aan de "Jonge Honden Dag". Dit is een gezellige dag waar plezier met je hond voorop staat. Ook wordt het nest op informele wijze met het liefst moeder én vader gekeurd door een officiële keurmeester, dit levert voor zowel eigenaar als fokker veel nuttige informatie op. Wij verwachten dan ook dat nieuwe pupeigenaren zich hiervoor inzetten.